I dag var min kommunrådskollega Gunnel Bengtsson (C) och jag på besök hos Åsa Malmborg, som äger och driver Flitiga Liza i Halmstad. Det är ett företag som erbjuder ”tjänster som höjer livskvalitén” som hon själv uttrycker det.

Det innebär bland annat att hon och hennes fem medarbetare utför hushållsnära tjänster till kunder i Halmstad. Det var spännande att höra hur hon bokstavligen från noll och nu funger och växer som företag.

En förutsättning för företagets existens är de nya regler som alliansregeringen infört för hushållsnära tjänster. Nu är hon orolig för sitt företags framtid, eftersom opposition sagt att man eventuellt vill avskaffa det nuvarande reglersystemet.

Jag hoppas att nuvarande regler får vara kvar. Det har blivit en succé. Över 90000 användare. Staten får in mer pengar än tidigare. Enskilda människor startar företag eller får jobb i nya företag.

För snart 20 år sedan etablerades friskolor med särskilda regler. I dag är det ett naturligt inslag i vår vardag. Jag tror att skattereglerna för husarbete, dvs både städjobb och motsvarande liksom ombyggnads- och renoveringarbeten, har kommit för att stanna. Svarta jobb har blivit vita. Det är bra för alla.

Annonser