Idag hade jag förmånen att få vara med om invigningen av Serveras nya distributionlager i Vrangelsro. Det var ett arrangemang utöver det vanliga i termer av ett ambitiöst seminarieprogram med tema miljö.

Dessutom blev det tillfälle att lyssna till Ola Skinnarmo. Han är en mycket bra talare och inspiratör.

Det nya lagret omfattar 49000 kvadratmeter. Energiförbrukningen är betydligt lägre än i det gamla och mindre lagret.

Det var glädjande att höra berömmande ord till Halmstads kommun när det gäller hur vi hanterat mark- och byggprocessen. Särskilt roligt när det uttalas inför alla närvarande kunder och leverantörer.

Besöket i lokalerna gav en bra bild av hur detta logistikcentrum fungerar. Det är verkligen high-tech i all sin enkelhet.

Sammanfattningsvis känns de stimulerande att få ta del av ett företag som har en tydlig värdegrund som man inte bara kommunicerar utan också omsätter i praktiken. Dessutom kändes det extra bra att koncernen har en ägare med personligt ägaransvar,  Antonia Axon Johnsson.Jag tycker det saknas personliga ägare i vårt näringsliv som i allt större utsträckning fått ett institutionaliserat ägande.

I och med att Servera tagit denna anläggning i bruk så är det en av de största privata arbetsgivarna i Halmstad, med cirka 400 anställda i den nu aktuella anläggningen.

Annonser