Valet om två veckor får en direkt avgörande betydelse för många människor. För en grupp blir det särskilt påtagligt. Det är de företagare och anställda som arbetar med hushållsnära tjänster.

Får de röd-gröna regeringsmakten så har man lovat att ta bort en reform som skapat många nya jobb och nya företag. Jag är därför inte förvånad att det finns ett RUT-uppror. Ett av företagen är Flitiga Liza i Halmstad som tagit initiativet till en manifestation på Stora Torg på lördag den 4/9 klockan 12.00.

För Åsa Malmborg är valet ett högriskprojekt. Jag tycker det är beklagligt att oppositionen vill slå undan benen på en bransch som håller på att etablera sig som en viktig del av tjänstemarknaden. Därför kommer jag att medverka på torget med en kort appell och slå ett slag för RUT-avdraget.

Det märkligaste av allt är att oppositionen tycks vilja ha kvar avdraget för byggbranschen men inte för hushållsnära tjänster. Det finns ingen logik i detta.

I ett läge när det finns en chans att minska svartjobb och lyfta fram servicesektorn som ett seriöst alternativ ska vi inte ändra i en framgångsrik reform.

Annonser