Idag var det fullt med valarbetare och väljare på Stora Torg. Särskilt glad är jag över att moderata kandidater och sympatisörer sluter upp så bra. Det känns verkligen att det är ”go” hos moderaterna i denna valrörelsen. Samtidigt är det mycket bra stämning i hela Alliansen.

Särskilt glädjande är det att ungdomarna är med. Jag hörde att MUF fått över trettio nya medlemmar på en dag tidigare i veckan. Muffarna höjer tempot och intensiteten i valrörelsen på ett sätt som vi inte sett på flera valrörelser.

Vi har ju dörrknackat rejält i Halmstad. Idag var jag och några till ute i Andersberg. Vi mötte som regel samma positiva bemötande som i andra områden i Halmstad där vi redan varit. I flera fall ville man till och med bjuda in oss. Gästvänligheten var tydlig. Men det är en uppenbar fördel att knacka tillsammans med någon som kan något av språken som är representerade i området. Serbokroatiska och arabiska till exempel.

Nu med en vecka kvar så kan det inte förnekas att man känner en positiv valvind. Men det gäller att köra för fullt hela vägen till valdagen. Ikväll fortsätter det med debatt i Stadsbiblioteket och resten av veckan blir det mycket dörrknackning och samtal. Förtroende byggs bäst i personliga samtal.

Annonser