Torsdagen bjöd en underbar upptakt till TSR. Vädret var på vår sida. Många människor sökte sig till hamnen. Det colombianska fartyget Gloria gjorde en spektakulär ankomst till vår hamn. Nu har ännu fler båtar kommit och ett stort antal ligger och väntar på att segla in.

Kommunfullmäktige har beslutat om ett övergripande mål där det står det att ”Halmstad är en kommun  med puls – en kommun med ett varierat och inspirerande utbud av aktiviteter och rika möjligheter att utöva kultur och idrott”.

De senaste veckorna lever upp till detta. Gatuteaterfestivalen erbjöd större utbud än någonsin och drog massor med åskådare. TSR innehåller rika möjligheter både att ta del av kultur som åskådare, men också som deltagare. Det senare gäller inte minst våra barn och ungdomar. Kids area och youth area erbjuder möjligheter till skapande verksamheter.

TSR hinner knappt avslutas så kommer beach volleyn tillbaka.

Jag tror det är få kommuner i landet som kan visa en sådan omfattning på aktiviteter som Halmstad. Samtidigt ska vi komma ihåg att jag här endast nämnt tre arrangemang. I stort sett varje dag händer det olika saker inom musik, utställningar etc. Den som vill har alla möjligheter att uppleva något i sin smak i Halmstad.

Annonser