I helgen avgjordes löpartävlingen Prinsens minne i Halmstad. Det känns som om denna tävlingen blivit ett begrepp. Efter några kämpiga inledande år för cirka tiotalet år sedan, så ligger nu deltagandet en bit över 1500 personer. Arrangemanget har utvecklats enormt när det gäller servicegrad till deltagare och åskådare.

Det är verkligen en härlig känsla att stå i startområdet. Människor lyser av förväntan. Det råder en slags positiv energi i området både bland vältränade och kanske mindre vältränade motionärer. En tävling av detta slag skapar en form av sammanhållning, som jag inte kan definiera mellan de som deltar.

Målområdet har fler och fler företags- eller sponsortält. Speakern gör ett gott jobb för att höja stämningen. Anhöriga, vänner och intresserade är så många som att vi kan börja tala om ett ”publikhav” i målområdet.

Kort sagt så är jag glad att vi har detta löparevent i Halmstad. Vi använder Halmstads naturliga förutsättningar (Prins Bertils stig) samtidigt som tävlingen är ett viktigt bidrag till at ytterligare höja Halmstads profil som idrottsstad. Halmstads Granisons IF och dess medarangörer och sponsorer har all heder av årets tävling.

Samtidigt vill jag gärna påminna om en annan fin motionstävling med lång anor. Tiarpsloppet i början av september. En pärla bland motionslopp. Vapnö IF är verkligen uthålliga med att ställa upp som arrangör.

Annonser