I dag besökte jag tillsammans med mina två kommunrådskollegor Suzanne Åkerlund och Henrik Oretorp Nitator i Oskarström.

Det var intressant att besöka detta Oskarströmsföretag ur flera perspektiv. För det första är det ett av Halmstads större företag med 150 anställda och export över hela världen.

De intryck jag tar med mig från besöket handlar bland annat om betydelsen av ägarledda företag. Ägaren arbetar personligen med ledningen av företaget. I samband med lågkonjunkturen 2008 beslutades om vissa större investeringar som gjorde att företaget har kunnat ta nya marknadsandelar.

Det känns tillfredsställande att besöka företag som vill utvecklas i Sverige. Allmänt sett kan vi notera att en hel del tillverkningsindustri flyttar tillbaka till Sverige.

Jag tror ibland att vi underskattar tillverkningsindustrins betydelse. Den har ofta ett mycket högt kunskapsinnehåll och ett mycket stort mått av specialiserade produktionsprocesser. Därmed är det en intrassant arbetsplats och borde framförallt uppfattas vara en intressant arbetsplats för långt fler ungdomar.

Även om många på Nitator bor utanför Oskarström så är det naturligtvis av mycket stort värde att företaget nu håller på att bygga ut ytterligare i Oskarström.

Annonser