Nu börjar semesterperioden ta slut för många. För en del har det inneburit en efterlängtad tillvaro på en camping med familj och vänner. I Halmstad har vi flera alldeles utmärkta möjligheter att välkomna besökare på flera olika campingplatser.

Jag är dock bekymrad över att vi har förhållandevis få möjligheter att välkomna ungdomar. Dagens campingungdomar är framtidens besökare i Halmstad. Får du ett gott intryck av Halmstad som ung besökare så tror jag att du gärna återvänder för att campa, bo på hotell, shoppa, hälsa på vänner senare i livet.

I Tylösandsområdet måste man vara minst 23-25 år för att kunna bo på camping. På Östra stranden finns också åldersgräns på 23 år. Flera andra campingar i kommunen har 18-årsgräns men inte sällan med förbehåll att man ska vara ett par.

Vad står detta för? Det enkla svaret är att man bedömer att det inte går att upprätthålla god ordning på campingplatserna om man inte har åldersgränser. Man jag blir bekymrad över det besked detta samtidigt innebär till våra ungdomar om möjligheten att komma hit.

Jag tycker det är dags att ta en seriös diskussion om hur vi på ett bra sätt kan möta behovet av att kunna ta emot campade yngre besökare i Halmstad på ett sätt som gör att campingen fungerar både för unga campare och andra gäster på våra campingplatser.

Annonser