Idag besökte jag tillsammans med kommunrådskollegan Suzanne Åkerlund ett företag utanför Halmstads kommun. Ibland kan det vara en god idé för att få lite inspiration.

Vi var hos Håkan Carlsson i Gödeby. Håkan är en entreprenör som använder körhästar i sina tjänster. Han kör gräsklippare med hästen som dragare. Miljövänligt och tystgående får man säga.

Håkan har även skotare som dras av två hästar. Med den kan kan lasta och lossa timmer och köra i skogen och ut till vägen för vidare längre transporter.

Vi fick vidare testa konferensvagnen dragen av två hästar elegant utrustade med finaste seldon.

Någon kanske tycker att detta inte riktigt hör hemma i den tid vi nu lever. Jag tror inte att det är så. Denna typ av miljövänliga transporter kan säkerligen vara ett bra alternativ till motordrivna transportmedel.

Det var intressant att besöka Håkan och höra hans företagsperspektiv på sin verksamhet. Jag tror många hästföretagare skulle tjäna på att ha en liknande inställningen.

Jag tror hästen kan vara ett utmärkt alternativ för vissa typer av tjänster. Det ska bli intressant att följa möjligheterna för denna typ av miljövänliga alternativ att växa fram.

Annonser