Det blir en solig start på denna veckan. Inte minst tack vare HBK:s framgång i kvalet. En mycket starkt avslutning på serien gjorde att klubben klarade sig kvar i högsta serien. Det känns bra på många sätt.

Denna veckan har vi möte med ledningsutskottet. Det betyder bland annat att vi ska ta ställning till olika förslag för att minska utanförskapet bland unga. Det har i år kommit in betydligt fler idéer från olika delar av vår kommun på hur man kan jobba för att skapa ännu bättre förutsättningar för unga att komma in på arbetsmarknaden.

Sommarjobben är en viktig insats. Men det finns flera andra idéer. Nu har vi ett styvt jobb att prioritera bland ansökningarna.

Det känns också bra att det finns ett förslag till samarbetsavtal med Arbetsförmedlingen. Jag upplever att det saknats ett övergripande dokument. Nu är det på väg fram vilket syftar till att kommunen och AF ska kunna möta våra arbetssökande.

Swedbanks näringslivsdag har etablerat sig på ett bra sätt som ett forum för diskussion och information. Förra året talade jag om handelns förutsättningar. I kommer bland annat kommunens näringslivschef Karolina Davidsson att tala om de möjligheter hon ser för Halmstads näringsliv framöver.

På torsdagen och fredagen är jag i Stockholm, dels för att delta i möte med SKL:s internationella beredning och dels för att vara med på ”Arena för tillväxt”.

Om allt går som det är tänkt hinner jag hem till Högskolans i Halmstads 30 års jubileum på fredagskvällen. Det är viktigt att vi har den aktiva högsola som vi har och som hela tiden strävar efter att utveckla både sina forsknings- och utbildningsförutsättnigar.

Annonser