Denna vecka börjar med samtalskampanj med moderaterna på kvällen. Start sker i Frösakull. Det är ett viktigt inslag för att skapa möjlighet till dialog med väljarna. Vi kör nu i april – juni, inte minst eftersom vi också vill öka intressent för valet till Europaparlamentet den 25 maj.

Veckan innehåller även heldagsssammanträde med kommunstyrelsen. En intressant diskussionsfråga är vilka värden vi vill ska genomsyra stadsförnyelsen för att skapa rum för framtidens människor. Halmstad har en stark utvecklingspotential i området kring resecentrum, Tullkammarkajen och hamnen. Vi inleder nu arbetet med en första diskussion.

På onsdag och torsdag är jag i Stockholm. Det är slutkonferens med ”8 million City – Framtiden på spåren”. Det handlar om hur vi kan bygga ut vår järnvägsinfrastruktur. Särskilt intressant för Halmstad eftersom vi berörs på olika sätt både av utbyggnad av befintliga stambanor och tankar om höghastighetståg mellan Oslo och Köpenhamn, liksom mellan Stockholm och Köpenhamn.

På torsdag är det SKL-dag med möte med Interationella beredningen. Fredag styrelsemöte med Halmstad Rådhus AB, följt av Svenskt Näringslivs framtidsseminarium.

På fredagskvällen har moderaterna i Halland ”Fredagsmys med Fredrik”. Statsministern gästar oss i Falkenberg. Om tiden medger ska jag på lördag försöka hinna med premiären i Elitettan. IS Halmia tar emot Djurgårdens IF på Örjans Vall.

Annonser