Fyra arbetsdagar fyllda med olika möten med människor. Jag börjar på måndagsmorgonen med att tillsammans med kommunchefen besöka Halmstad Stadsnät AB. Bolaget har på ett framgångsrikt sätt genomfört utbyggnad av fiber i kommunen.

Jag menar att vi ska se på infrastruktur för IT som vi ser på infrastruktur för vägar med mera. Om inte det offentliga medverkar till att på ett affärsmässigt sätt tillhandahålla öppna stadsnät, så är risken stor att delar av kommunen blir utan. Personligen hör jag många som ser upp till de resultat som vårt stadsnätbolag levererar. Därför ska det bli intressant med en fördjupning i ämnet.

Ledningsutskottet innehåller en del stora frågor. Inrättande av kontaktcenter är kanske den viktigaste. Men vi får även information om Stena och dessutom besök av Trafikverkets regiondirektör. För det mesta sker kontakterna mellan Trafikverket med regionerna. Därför uppskattar jag att TRV även gör kommunbesök för att skapa en mer direkt kontakt.

Regionfullmäktige kommer säkert att handla en hel del om de tuffa ekonomiska förutsättningarna. Jag kommer under veckan också att besöka ett par förskolor innan

Annonser