En bransch som vuxit kraftigt under senare år är hemservice. Idag besökte jag ett av företagen i Halmstad, Flitiga Liza. Tillsammans med Ann-Charlott Mankell fick vi tillfälle att tala med Åsa Malmborg som leder företaget och Ulrica Jensen som är anställd.

Vi talade mycket om statusen som inte alltid varit den bästa för dem som jobbar med städ, fönsterputs och andra viktiga insatser som skapar trivsel.

Jag tycker själv det känns fel när en del politiker på vänsterkanten talar om hemservicejobben i nedlåtande termer. Kan vi inte en gång för alla slå fast att alla jobb är viktiga? För all dem som jobbar i branschen är det naturligtvis värdefullt att kunna gå till ett arbete.

Det var speciellt intressant att lyssna till Ulrica som berättade hur hon både trivs på sitt jobb och känner sig uppskattad av kunderna.

Inom branschen och bland kunderna finns nu en stor oro för vad som ska hända med RUT-avdraget efter valet. För min del är svaret klart. Det ska vara kvar! Det betyder att svartjobben trängs tillbaka, fler kan jobba på den reguljära arbetsmarknaden. Dessutom finns det ett behov av denna typ av tjänster.

20140818-111539-40539210.jpg

Annonser