Flera namnkunniga moderata politiker har lämnat politiken efter valet. Reinfeldt, Borg, Bildt, Elmsäter-Svärd m.fl. har många års erfarenhet.

Det som gör mig glad är att (M) på kort tid levererar en laguppställning som kommer att fylla det politiska tomrummet med nya perspektiv och med sina erfarenheter.

Anna Kinberg-Batra har med stort lugn och kompetens på kort tid fyllt ledarrollen. Ulf Kristersson som ekonomisk politisk talesman är en värdig finansministerkandidat.

Peter Danielsson, min kollega i Helsingborg, känner jag som mycket driven och kompetent. Bra att en ledande kommunal företrädare nu nomineras till den högsta partiledningen. När dessutom Elisabeth Svantesson också föreslås till presidiet, då kan jag inte annat än känna tillförsikt inför framtiden. Partiledningens kompetens och förmåga är viktig, men det är också bra att partiledningen är från olika delar av landet.

Moderaterna har på kort presenterat en stark laguppställning som har alla förutsättningar att både kunna leda politikutvecklingen och opinionsbildningen.

Annonser