Igår kväll hade jag förmånen att få delta och hålla ett inledningstal på eldsjälsgalan. Jag fokuserade på vikten av eldsjälar i Halmstad och sammanfattade det i tre ord; Förebild, fullfölja och fritid.

Förebild; I dagens samhälle med ett stort antal valmöjligheter är eldsjälar med och visar hur givande de är att göra något för andra, att bry sig om och vara en del av att stärka gemenskapen i samhället.

Fullfölja; Det finns en lycka i att fullfölja något som man har bestämt sig för och en meningsfullhet av att sträva efter något. Eldsjälar visar att det möjligt att förbättra och fullfölja vilket ger både hopp och självförtroende inte minst till ungdomar.

Fritid; Tider i veckan som är skilda från både skola, arbete och familj. Där man kan få en gemenskap, fylla på med energi samt inspiration och tillsammans göra något man tycker om.

Eldsjälar och föreningar är extra viktigt i ett samhälle som genomgår förändringar eftersom de skapar en trygg punkt i många personers och framförallt ungdomars liv. Jag tycker även att vi ska ta till vara på den kraft föreningar har för att skapa inkludering och gemenskap i vårt arbete med integration.

Eldsjälsgalan är en galakväll som hålls på Halmstads Teater för att hylla alla eldsjälar som håller liv i föreningarna i Halmstad.

Annonser