highfive_color_rgb

High Five för fler innovationer och företag! Halmstad erbjuder idag en intressant plattform för idéer att växa till nya företag och framgångsrikt entreprenörskap.

Halmstad Business Inkubator AB, eller mer publik genom begreppet HighFive, erbjuder affärscoachning för den som har en idé och vill pröva möjligheten att genom drivande entreprenörskap omvandla idén till en kommersiell framgång.

HighFive är ett kommunalt bolag som finns i Trade Center på högskoleområdet vid Högskolan i Halmstad. Verksamheten bedrivs i nära samverkan med högskolan.

För mig har det varit riktigt intressant att som ordförande i styrelsen ha förmånen att vara med om transformationen från det som tidigare var Science Park Halmstad AB till det som i dag är HighFive. Jag tycker du ska gå in på http://h5halmstad.se/, och kika in. Har du en intressant idé kanske du ska tala med någon på HighFive.

Bolagets vision är ”att samla de bästa idéerna och entreprenörerna med mod och tillväxtvilja. Tillsammans skapar vi framgångsföretag och synlighet för Halland”.

I dagsläget bedriver HighFive coachning för 13 företag. Jag vill bland annat nämna företaget ISOVOX, som har utvecklat ett prisvinnande portabelt sångbås som just nu ställs ut på en av världens största mässor för musikprodukter.

Ett annat spännande exempel är företaget Reload som precis har inlett samarbete med HighFive och som jobbar med att utveckla en ny typ av shaker.

På HighFive finns även företaget Sunwell som utvecklar framtidens vattenrening för u-länder. I somras installerade de en testanläggning i Honduras som gör företaget möjligt att vidareutveckla produkten. Läs mer om Sunwell i HighFives nästa nyhetsbrev, som du kan anmäla dig till på hemsidan.

Jag är övertygad om att det är bra för Halmstad att vi har denna viktiga pusselbit på plats, som ett av flera olika verktyg för att främja företagsamhet och entreprenörskap i Halmstad och i vår omgivning.

Annonser